SZÉP Kártya, a pihenéshez partner

A béren kívüli juttatások legújabb, és talán legkorszerűbb formája a Széchenyi Pihenőkártya, azaz a SZÉP Kártya. Ez a juttatási forma egy olyan univerzális, elektronikus utalvány, mely bankkártya kinézetű, és a használata is bankkártyához hasonlóan történik. A SZÉP Kártya számlájára összesen évente maximum 450.000,- Ft-ot utalhat cafeteria juttatásként a munkáltató, kedvezményes adózási feltételek mellett. A kártya három alszámlával rendelkezik. A szállás alszámla évi maximum 225.000,- Ft-tal tölthető fel, a vendéglátás alszámlára évente 150.000,- Ft utalható, míg a szabadidő és rekreációs alszámla éves kerete 75.000,- Ft.


Széchenyi PihenőkártyaA kártya alszámlái között az átutalt összeg utólag nem átcsoportosítható. A SZÉP Kártya első használata előtt a kártyát a kibocsátó bankoknál aktiválni kell. Ez banktól függően történhet telefonon, vagy online, internetes felületen keresztül. A SZÉP Kártya egyenlege mindhárom kibocsátó pénzintézet esetében lekérdezhető telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, illetve lehetőség van online egyenleg lekérdezésre is. A kártyával fizetni POS terminálon, internetes felület, webáruház és telefonos ügyfélszolgálat igénybe vételével is lehet.

A Széchenyi Pihenőkártya népszerűségét kiválóan prezentálja, hogy jelenleg több mint félmillió kártyatulajdonos használhatja az utalványkártyát belföldön. Országszerte már több mint 26 ezer a SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma. Az elfogadóhelyek szolgáltatásai között szállás és vendéglátás mellett szabadidős, egészségmegőrző, valamint kulturális programok is megtalálhatóak. A kártya keretének terhére egyes elfogadóhelyeken, utazási irodák esetében lehetőség van előre utalással fizetni a szálláscsomag költségeit.

Forrás: szepkartya.hu

Vélemény, hozzászólás?