Használt kávégépek a kavegepcentrum.eu jóvoltából

A kávéivásnak nagy hagyományai vannak, hiszen már nagyanyáink idejében is igazán népszerű fogyasztási cikk volt a kávé. Ám, ahogyan minden területen, a kávéivásban is korszerűsödés történt, beköltöztek ugyanis sok konyhába a kávégépek. Sajnos, nem mindenki engedheti meg magának, illetve a családi kasszának, hogy egy új kávégépet szerezzen be, de erre is létezik már nagyon jó megoldás. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Férfiasság természetesen

Sok férfi szeretné bizonyítani férfiasságát a kedvesének, ám ez nem mindig sikerül úgy, ahogyan azt eltervezte. Ilyen esetekben lehet szükség olykor-olykor egy kis külső segítségre. Természetesen nem kell azonnal a legelterjedtebb mesterséges anyagokra gondolni, hiszen már természetes formában is hozzájárulhatnak az erősebbik nem képviselői, hogy elnyerjék a kedvesük tetszését. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Repülőszerencsétlenség Szlovákiában

Két sportrepülőgép ütközött össze a levegőben Szlovákiában, a cseh határ közelében. A balesetben heten meghaltak: a két pilóta,a másodpilóta, valamint három utas biztosan nem élte túl a balesetet. A katasztrófa reggel 9:30 körül történt Vöröskő (Červený Kameň) közelében, a fővárostól mindössze 150 kilométerre. Azt viszont még nem tudták megmondamni a hatóságok, hogy pontosan mennyien lehettek a gépeken. A hatóság szerint a repülők valószínűleg L-410-es, duplamotoros gépek voltak, amikbe egyenként 19 utas fér el.

A brit Independent a szlovák Markiza TV-re hivatkozva azt írja, hogy a repülőgépeken ejtőernyősök utaztak, összesen nagyjából negyvenen. A Denník N napilap hírportálja viszont a belügyminisztériumra hivatkozva azt írja, hogy a két gépen összesen csak húszan voltak. A Guardian szlovák sajtóértesülésre hivatkozva azt írja, hogy 15 ejtőernyőst még keresnek.

Szemtanuk a Markiza TV-nek azt mondták, a gépekből többen még ki tudtak ugrani a gépekből az összeütközés előtt, nagyjából 1500 méter magasságban. A helyszínre három helikopterrel indultak a mentőosztagok, valamint a helyszínre tart Robert Kalinák belügyminiszter és Viliam Cislák egészségügyi miniszter is.

Juraj Gyenes, a szlovák közlekedési minisztérium speciális vizsgálati csoportjának képviselője szerint a két sportrepülőgép egy légi parádén bemutatandó programot akarta gyakorolni. A két gép azért került a levegőben nagyon közel egymáshoz, mert az ejtőernyősök csoportos ugrást akartak végrehajtani.

Felejtse el a hideg lakást!

Amikor megérkezik a téli hideg, már nincs időnk, hogy a fűtésről gondoskodjunk. Ezt még a hideg megérkezése előtt kell megoldanunk. Senki sem szeretne hideg lakásban élni, ezért még idejében fel kell keresni egy fűtésszerelőt, aki elvégzi a karbantartást, illetve ellenőrzést. Amennyiben valamit nem talál rendben, megjavítja azt, vagy az alkatrész cseréjét javasolja, hogy ne legyen a téli hónapok ideje alatt hideg az otthonunkban. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Föld alatti folyót találtak a piramis alatt

Föld alatti folyó kamrájára bukkantak a kutatók a Yucatán-félszigeten fekvő maja város, Chichén Itzá fő piramisa alatt. A Kukulkan tollas kígyóisten tiszteletére készített, spanyolul El Castillnak nevezett piramist részben a 20 méterrel alatta található üreg fölé emelték.

A föld alatti folyókamrát természetes sziklaréteg védi. Az ilyen föld alatti folyók gyakran a Yucatán-félszigeten előforduló kútszerű karsztképződményeket (cenote) kötik össze. A felfedezésre a kutatók elektromos ellenállás mérésével jutottak, mert a piramis egyik sarka a föld alatti kamra fölött áll.

Guillermo de Anda régész szerint azért fontos a folyó felfedezése, mert megerősítheti, hogy a maják saját kozmológiájuk szimbolikus térképe alapján építették templomaikat és szent helyeiket. A piramis körül elhelyezkedő cenoték jelképezhetik a négy égtájat, a középen lévő folyó a maja univerzum középpontjára utalhat, ahol hiedelmeik szerint az alvilág, a föld és az ég különböző rétegeit összekötő világfa áll.